UMCG LUMC UMCU AMC Erasmus MC Reinier de Graaf Haga Ziekenhuis Haaglanden MC Default
Optimal Study – Meedoen

Meedoen
U kunt met de OPTIMAL study meedoen als u behandeld wordt voor een botuitzaaiing van kanker in uw armen of benen in een van de deelnemende ziekenhuizen en u ouder dan 18 jaar bent. Vraag aan uw arts of zij meedoen met deze studie. U kunt ook altijd contact opnemen met de onderzoekers van deze studie. Zie hiervoor de pagina contact.

Wat houdt meedoen aan de studie in?
Als u toestemming geeft om mee te doen aan het onderzoek zullen wij enkele van uw medische gegevens verzamelen of zo nodig opvragen bij andere artsen. Voorbeelden van gegevens die we verzamelen zijn: uw geboortedatum, de locatie van de botuitzaaiing en de datum van de behandeling. Uw deelname- en persoonsgegevens worden vertrouwelijk behandeld. Klik hier voor meer informatie over hoe uw gegevens bewaard worden.

Vragenlijsten
U zult gevraagd worden op verschillende momenten een vragenlijst in te vullen. Deze vragen gaan bijvoorbeeld over hoeveel pijn u heeft en hoe u zich voelt. Bij voorkeur vragen we u de eerste vragenlijst in te vullen voor de bestraling, of voor de operatie. De volgende vragenlijsten krijgt u 4, 8 weken, 3 en 6 maanden na de bestraling of operatie. Vervolgens krijgt u de vragenlijst elke 6 maanden gedurende maximaal 2 jaar.
De vragenlijsten kunt u digitaal of op papier invullen. Uw voorkeur van invullen bespreekt u met uw arts of met de arts-onderzoeker.

Toekomstige onderzoeken
Tijdens het gesprek met de arts of onderzoeker kunt u ook toestemming geven om voor toekomstige onderzoeken naar innovatieve behandelingen in aanmerking te komen en daar eventueel voor benaderd te worden.

Meer informatie kan u vinden in de informatiebrief.

Terug naar boven